Haven van IJMuiden, thuisbasis van BEPROMA

Onze particuliere klanten.

BEPROMA is in eerste instantie opgericht voor complete technische en facilitaire dienstverlening gericht op de zakelijke markt. Daar zijn we goed in en dat doen we ook graag. Een aantal van onze diensten is echter –vaak op onderdelen iets aangepast- ook uitstekend geschikt voor woonhuizen en dus voor onze particuliere klanten.

Energie adviezen

Waar onze zakelijke markt vaak prima geholpen wordt met een uitgebreid energieadvies, hebben we voor de woningmarkt een aantal compactere variaties ontwikkeld:

Terugvragen BTW voor particulieren

Er is zelfs tenminste één onderdeel waarbij de zakelijke en particuliere wereld in elkaar overlopen, namelijk bij eigen energie opwekking met zonnepanelen. Door nieuwe Europese –en dus Nederlandse- wetgeving kunt u onder voorwaarden de betaalde BTW op de (installatie van) zonnepanelen terug krijgen.

Ons stroomschema laat zien wat de voorwaarden zijn. U kunt hiermee in principe zelf beoordelen of u hieraan voldoet.

Als dat zo is kan de procedure om de BTW daadwerkelijk terug te krijgen worden in gang worden gezet. Via www.rijksoverheid.nl vindt u meer informatie. De Belastingdienst geeft antwoord op veelgestelde vragen over het onderwerp.

Natuurlijk kunt u er vervolgens voor kiezen alle werkzaamheden, die hiermee gemoeid zijn, zelf te verrichten. Immers, alles staat wel ergens op papier en het is Nederlandse wetgeving dus als u die kunt lezen, kunt u de klus in principe de klus zelf klaren.

Als u echter gaat voor gemak en zekerheid neemt BEPROMA de zorg graag van u over. Als u contact met ons opneemt, vertellen wij u graag of u aanmerking komt voor de regeling en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Dat geldt overigens ook als de zonnepanelen al enige tijd geleden (maar niet voor 1 april 2013) zijn aangesloten.

Energie Prestatie Label

Hoewel er al vanaf 1 januari 2008 bij bouw, verkoop en verhuur van een gebouw op het moment van transactie een energielabel (energieprestatiecertificaat) aanwezig moet zijn, gebeurt dat lang niet in alle gevallen. Daarom heeft de rijksoverheid besloten om tussen nu en eind 2015 elke woning in Nederland te voorzien van een EPA label.

BEPROMA heeft al in 1987 de Post HBO opleiding tot ENERGIECOORDINATOR met goed gevolg doorlopen. Daarmee hebben we ook alle kennis en vaardigheden in huis om de EPA classificatie van uw woning te kunnen bepalen.

BEPROMA verleent daarom zijn diensten net zo graag op de particuliere als op de zakelijke markt. In het overgangsgebied –de klein zakelijke markt als winkels, kantoor aan huis etc. kunnen wij ook altijd een passende oplossing bieden.

Als u contact met ons opneemt, bespreken we graag met u hoe we u kunnen helpen om