Haven van IJMuiden, thuisbasis van BEPROMA

Haal maximaal rendement uit uw installaties.

(zowel technisch als financieel)

BEPROMA is altijd bezig met de vraag:

“Hoe bied ik mijn klanten de dienst waar zij het meest mee zijn geholpen?”

Natuurlijk bestaat “De Dienst” niet, net zo min als “De Klant” bestaat. Beide zijn in onze ogen altijd maatwerk, net als

Onderhoudsadvies

Het goed uitvoeren van onderhoud heeft geen zin als het niet het goede onderhoud is.

Maar is dat toestandsafhankelijk, uitsluitend correctief, periodiek preventief of een andere vorm van onderhoud? Er zijn veel verschillende onderhoudsmethodieken. Termen als FMECA, TCO, TLCC, RCM, R&ME, TAO, RBM, TPM, etc.* worden te pas en te onpas gebruikt.

En wat betekent het goed uitvoeren van het goede onderhoud voor de bedrijfszekerheid en de levensduur van de installatie, het energieverbruik, het comfort en de beleving van klanten en medewerkers, de uitstraling van het bedrijf, etc.?

Hoe kun je optimaliseren zonder vervelende consequenties als wettelijke sancties, ontevreden klanten en medewerkers en te hoge kosten? Wanneer is het verstandiger om een installatie te vervangen dan om in stand te houden en wanneer is het juist andersom?

Onderhoud aan de gebouw gebonden installaties omvat een groot aantal technische disciplines, soms relatief klein van omvang, maar met eigen specificaties en (wettelijke) normen. Daarom is onderhoud een lastig proces voor wie er niet "in zit". Ook om succesvol te kunnen uitbesteden is voldoende kennis van de materie nodig.

Als onafhankelijk adviseur gespecialiseerd en met jarenlange ervaring in onderhoud aan gebouwgebonden installaties kan BEPROMA deze vragen voor u beantwoorden. BEPROMA adviseert haar klanten over wettelijk verplicht en technisch / economisch aan te bevelen onderhoud aan alle gebouw gebonden installaties.

Of het nu de verwarmingsinstallatie betreft, de koeling, liftinstallatie, (brand)beveiliging, (nood)verlichting, slagbomen of welke gebouwgebonden installatie dan ook, BEPROMA kent de normen en kan u bijstaan in het optimaliseren van het laten uitvoeren van onderhoud.

Desgewenst stellen wij voor u jaar- en meerjaren onderhoudsplanningen en begrotingen op en controleren wij het uitgevoerde onderhoud op doelmatigheid en kwaliteit. Kortom:

BEPROMA levert u totaal advies voor het onderhoud aan al uw gebouw gebonden installaties.

Neem voor meer vrijblijvende informatie contact met ons op.

  • FMCCA: Failure, Methods, Effects and Criticality Analysis
  • RBM: Risk Based Maintenance
  • RCM: Reliability Centered Maintenance
  • R&ME: Reliability & Maintenance Engineering
  • TAO: Toestand Afhankelijk Onderhoud
  • TCO: Total Cost of Ownership
  • TLCC: Total Lifecycle Cost
  • TPM:Total Productive Maintenance